logologologologo
  • PROGRAM
  • JEGYEK
  • MENÜ
  • AZ ARANYKORRÓL
  • FOTÓK
  • TÁMOGATÓK
  • NYEREMÉNYEK
  • English
  • Hungarian
    • English
  • PROGRAM
  • JEGYEK
  • MENÜ
  • AZ ARANYKORRÓL
  • FOTÓK
  • TÁMOGATÓK
  • NYEREMÉNYEK
  • English

MENÜSZÓTÁR

 

baba ganoush –  főtt padlizsánból, olívaolajból, citromléből, különféle fűszerekből és néha tahiniből álló krém

baton – zöldség hasáb

carpaccio – vékonyra szeletelt étel

chutney – dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség

coulis – vékony mártás pürésített és leszűrt zöldségből vagy gyümölcsből

jus – a húsból sülés közben kifolyó ízletes pecsenyelé, beforralva valamilyen folyadékkal (pl. borral) ízletes szaftot kapunk

konfitált – alacsony hőfokon, hosszú ideig saját zsírjában elkészített hús

marinált – elkészítés előtt fűszerekkel pácolt étel

mizuna – apró, dekorációként használt ehető növény

mousse – könnyű, levegőbuborékokat tartalmazó, habos krém

pastrami – pácolt, füstölt marhaszegyből készült felvágott

pelmenyi – orosz eredetű, hússal töltött főtt tésztabatyu

relish – főtt és pácolt étel, amelyet apróra vágott zöldségekből, gyümölcsökből, savanyúságokból vagy gyógynövényekből készítenek

streuzel – a sütésben és a süteményekben a streuzel a liszt, a vaj és a cukor omlós öntete, amelyet muffin, kenyér, lepény és sütemény tetejére sütnek

tarte –  tésztakosár

terrine – formázott pástétom

tonka royal – tonka babból készült csokoládés desszert

Aranybál – Klasszikus bál modern köntösben

Kapcsolat

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar Közhasznú Nonprofit Kft.

1087 Budapest, Kerepesi út 29/b

+36 1 3221488

Copyright 2018. All rights reserved.