elem
díszítő-elem

KLASSZIKUS BÁL MODERN KÖNTÖSBEN

A XXI. század fiatalos, csillogó, sokszínű társasági eseménye gyakorlott és kezdő bálozóknak

Menükínálat

HAMAROSAN!

Menüszótár

baba ganoush – főtt padlizsánból, olívaolajból, citromléből, különféle fűszerekből és néha tahiniből álló krém
baton – zöldség hasáb
carpaccio – vékonyra szeletelt étel
chutney – dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség
coulis – vékony mártás pürésített és leszűrt zöldségből vagy gyümölcsből
jus – a húsból sülés közben kifolyó ízletes pecsenyelé, beforralva valamilyen folyadékkal (pl. borral) ízletes szaftot kapunk
konfitált – alacsony hőfokon, hosszú ideig saját zsírjában elkészített hús
marinált – elkészítés előtt fűszerekkel pácolt étel
mizuna – apró, dekorációként használt ehető növény
mousse – könnyű, levegőbuborékokat tartalmazó, habos krém
pastrami – pácolt, füstölt marhaszegyből készült felvágott
pelmenyi – orosz eredetű, hússal töltött főtt tésztabatyu
relish – főtt és pácolt étel, amelyet apróra vágott zöldségekből, gyümölcsökből, savanyúságokból vagy gyógynövényekből készítenek
streuzel – a sütésben és a süteményekben a streuzel a liszt, a vaj és a cukor omlós öntete, amelyet muffin, kenyér, lepény és sütemény tetejére sütnek
tarte – tésztakosár
terrine – formázott pástétom
tonka royal – tonka babból készült csokoládés desszert

Jegyvásárlás