ARANY ASZTAL
FELSZOLGÁLT DÍSZVACSORA
Libamájpástétom Tokaji aszús mazsolapürével, körteraguval, balzsamecetes hagymalekvárral és mini francia pisztáciás brióssal
Bardon Meszes Furmint 2015 (Tokaj-hegyalja)
Borjúszűz, mustármagos jus, zöldborsó, kelbimbó, fodros kel, Anna burgonya, véreshurka bonbon
Laposa Kéknyelű 2017 (Badacsony)
Csokoládémámor meggyzselével
Günzer Családi Birtok Ördögárok 2015 (Villány)
Vegetáriánus díszvacsora variáció (csak előre jelzés alapján)
Kecskesajt panna cotta, cékla, feketeszeder, dió, vörös mizuna
Erdei gombás gersli rizotto, mascarpone, kelbimbó levelek, fokhagyma chips
Csokoládémámor meggyzselével
Günzer Családi Birtok Ördögárok 2015 (Villány)
EZÜST ASZTAL
SVÉDASZTALOS MENÜ
Séfünk hidegelőétel- és salátaajánlata svédasztalról kínálva
Erdeigombás flan kakukkfüves brindza sajtkrémmel
Kecskesajthab bazsalikomos konfitált paradicsommal és kenyér chipsz-szel
Bacon-ös csirketerrine sült kápiapaprika coulis-val és ecetes uborkával (GL, L)
Hideg fűszeres sertéssült almakompóttal (GL, L)
Saláta választékunk
Capresesaláta balzsamecet-redukcióval (GL)
Waldorfsaláta aszalt vörösáfonyával (GL, L)
Ecetes újburgonyasaláta petrezselyempestóval és pirított napraforgómaggal (GL, L)
Főétel választékunk chafingból kínálva, hozzáillő garnírunggal
Mézes-mustáros sertéssült rozmaringos pecsenyeszafttal, tepsisburgonyával és vajas-petrezselymes francia zöldbabbal (GL)
Füstölt paprikás sült csirkecombfilé Chorizo chips-szel és francia lecsóval
Thai vörös curry-s húsgombócok pirított karfiolos jázmin rizzsel (GL)
Cukkinis-spenótos csőben sült tészta lazaccal és mozzarellával
Vegetáriánus vendégeknek ajánljuk
Gnocchi tejszínes-zöldborsós erdeigomba-raguval és pirított fenyőmaggal
Friss kenyérfélék, mini péksütemények (teljeskiőrlésű, rozsos, magos, házi)
Desszert
Rákóczi kosár
Lúdláb tortácska (GL)
Sós karamell marcipános piskótán
Málnás kávé mousse pohárban, mandularopogóssal
Szatmári szilva
Kókusz-csoki paleo (GL, tej- és cukormentes)
* Jelmagyarázat: (GL) gluténmentes, (L) laktózmentes
KREATÍV CHEFÜNK: BALOGH KRISZTIÁN
Tizenegy évnyi skandináv kitérő után tért vissza Budapestre Balogh Krisztián, akinek kreációja néhány éve a koppenhágai Bock Bistróban a Noma tulajdonosának is elnyerte tetszését. A Budapest Party Service és a VakVarjú éttermek új kreatív séfje saját bevallása szerint szakmai újításokra fogékony, de szélsőségektől mentes konyhafőnök.
2007-től Dánia 5*-os hoteleiben dolgozott sous chef és executive sous chef pozícióban. Két évig irányította 60-65 szakács munkáját a 679 szobás Tivoli Hotel 6000 fős kapacitású konyhájában.
Dániában tökéletesítette az alapanyagok kiválasztásához szükséges tudását és a halételek készítésének technológiáit is mélységeiben megtanulta. Mély benyomást tett rá Dánia konyhaművészete, azonban munkásságában a magyar gasztronómia hagyományai maradtak túlsúlyban.
Személyében a cégcsoport egy olyan csapattagot tudott hazacsábítani, aki a hazai konyhaművészet szeretete mellett 10 éves skandináv tapasztalattal is rendelkezik.
„A vendéglátás a legszebb szakma a világon. Addiktív, hihetetlenül kreatív, örömteli, folyamatosan átalakuló, megújuló, gyönyörű hivatás, amiért bolondulni lehet. Azon kevés szerencsés emberek közé tartozom, akiknek mestersége egyben a hobbija is. Nagyon fontos számomra a humor, a jókedvű és inspiráló alkotómunka, a jó hangulatú konyha.”